Suhi kolačići sa kakaom i cimetom
Sastojci
Instrukcije
Stavite maslac i šećer u jednu posudu, pa izmiksajte mikserom.
Dodajte brašno, kakao, cimet i 2 umućena žumanjka.
Nastavite miksanje dok ne izjednačite smjesu.
Poklopite plastičnom vrećicom posudu u kojoj se nalazi smjesa, pa osatvite da u frižideru odstoji 20 minuta.
Od ove smjese napravite nekoliko loptica, pa ih poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pritisnite svaku lopticu dlanom kako bi njihov oblik bio pljosnat.
Pecite oko 10 minuta na 180 °C.
Nakon što se potpuno ohlade, možete poslužiti kolačiće ili vaše bližnje darovati za Božić.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.