Supa s mrkvom i crvenim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mrkve:
600 grama
Leća:
140 grama
Supa od povrća:
1 litar
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Paradajz:
1 komad
Mješavina začina:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
Po želji
Instrukcije
U veću tavu dodajte mrkvu, leću, supu od povrća, crveni luk, bijeli luk, paradajz, začine, sol i biber.
Dovedite do ključanja, poklopite i kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
Smanjite temperaturu i kuhajte još 15-20 minuta, dok leća ne bude kuhana.
Skinite supu s toplote i ostavite 10 minuta da se ohladi.
Prespite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. ( ili uz pomoč el. miksera )
Poslužite uz domaći hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.