Supa s mrkvom i crvenim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Supa s mrkvom i crvenim lukom

Sastojci

Mrkve:
600 grama
Leća:
140 grama
Supa od povrća:
1 litar
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Paradajz:
1 komad
Mješavina začina:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U veću tavu dodajte mrkvu, leću, supu od povrća, crveni luk, bijeli luk, paradajz, začine, sol i biber.

  2. Dovedite do ključanja, poklopite i kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje.

  3. Smanjite temperaturu i kuhajte još 15-20 minuta, dok leća ne bude kuhana.

  4. Skinite supu s toplote i ostavite 10 minuta da se ohladi.

  5. Prespite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. ( ili uz pomoč el. miksera )

  6. Poslužite uz domaći hljeb.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.