Supa od bijelog luka i špinata
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Špinat:
300 grama
Pileća supa:
1 litar
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
1 komad
Bijeli luk:
8 češanja
Puter:
50 grama
Sojino brašno:
30 grama
Pavlaka:
80 grama
Voda:
300 mililitara
Biber:
1/2 kašičice
Muškatni oraščići:
1/2 kašičice
Instrukcije
Špinat i mrkvu staviti u pileću supu, kuhati 8-10 minuta uz povremeno miješanje, pa ostaviti smjesu da se malo ohladi.
Na istopljenom puteru propržiti crveni i bijeli luk, dodati brašno, kuhati 3-4 minute uz miješanje, pa preliti u smjesu od špinata.
Ovu mješavinu izmiksati u blenderu, pa je preliti u šerpu.
Dodati pavlaku, biber i muškatni oraščić, zagrijati supu i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.