Supa od bijelog luka, prase i tikvica
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 8 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Prasa:
2 šolje
Instrukcije
Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte prasu, tikvice i bijeli luk. Poklopite i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte vodu, kocku za supu i sol. Poklopite pa kuhajte još 30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Prespite u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Vratite u lonac, zagrijte i začinite supu.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.