Supa od gljiva sa bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Bijeli luk:
20 češanja
Gljive:
650 grama
Maslinovo ulje:
4 kašike
Prezla:
2 šolje
Peršun:
1 kašika
Pileća supa:
10 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja u većem loncu.
Dodajte luk i gljive pa pirjajte 3 minute, uz konstantno miješanje.
Nakon 3 minute dodajte prezlu, peršun i preostalo ulje pa pirjajte 5 minuta, uz konstantno miješanje.
Dodajte supu i kuhajte još 15 minuta, uz konstantno miješanje.
Začinite sa soli i biberom.
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.