Supa od gljiva sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Supa od gljiva sa bijelim lukom

Sastojci

Bijeli luk:
20 češanja
Gljive:
650 grama
Maslinovo ulje:
4 kašike
Prezla:
2 šolje
Peršun:
1 kašika
Pileća supa:
10 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja u većem loncu.

  2. Dodajte luk i gljive pa pirjajte 3 minute, uz konstantno miješanje.

  3. Nakon 3 minute dodajte prezlu, peršun i preostalo ulje pa pirjajte 5 minuta, uz konstantno miješanje.

  4. Dodajte supu i kuhajte još 15 minuta, uz konstantno miješanje.

  5. Začinite sa soli i biberom.

  6. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.