Supa od italijanskih kobasica i povrća
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Italijanske kobasice:
500 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Goveđa supa:
1 litar
Pirjani paradajz:
500 grama
Mrkve:
2 komada
Tikvice:
2 komada
Špinat:
400 grama
Biber:
1/4 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Instrukcije
Isjeckani bijeli luk i kobasice propržiti u šerpi, na zagrijanom ulju.
Umiješati goveđu supu, paradajz i isjeckanu mrkvu uz dodavanje soli i bibera.
Kuhati na laganoj temperaturi 15 minuta, dodati isjeckane tikvice, pa kuhati dodatnih 15 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
Skinuti supu s vatre, umiješati isjeckan i ocijeđen špinat, pa nakon 15-ak minuta poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.