Supa od karfiola i mrkve
Sastojci
Instrukcije
Sitno isjeckajte crveni luk i mrkvu.
U šerpi, na istopljenom maslacu propržite luk, a zatim dodajte mrkvu i kuhajte 2-3 minute uz konstantno miješanje.
Od pileće kocke napravite supu, koristeći 3 kocke na 1.75 l vode.
Karfiol operite, izrežite na cvjetove, pa ih pomiješajte sa mrkvom i lukom.
Ovoj mješavini dodati pileću supu, peršun, sol i biber, pa ostaviti smjesu da kuha.
U posebnoj posudi pomiješati 4 kašike brašna sa 750 ml mlijeka.
U tavi istopite 1 kašiku putera, pa dodajte mješavinu mlijeka i brašna.
Kuhajte uz konstantno miješanje dok smjesa ne proključa.
Kada proključa, kuhajte još 2 minute i smjesu prelijte u šerpu sa ostalim sastojcima.
Ostavite supu da na laganoj temperaturi kuha 10-ak minuta, pa joj dodajte pavlaku i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.