Supa od piletine, krompira i špinata
Sastojci
Instrukcije
Ugrijte ulje u velikoj tavi za umake na osrednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte, miješajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i kuhajte, miješajući, 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
Dodajte pileću osnovu, limun i šafran i dovedite do ključanja. Smanjite na nisku temperaturu. Dodajte krompir i kuhajte, poklopljeno, 30 minuta ili dok omekša.
Dodajte piletinu i špinat za juhu i kuhajte, miješajući, 2 minute. Okusite i začinite biberom.
Poslužite u zdjelama za supu uz hljeb po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.