Supa od repe sa koprom i jogurtom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte luk i pirjajte 10 minuta uz konstantno miješanje.
Dodajte repu i pirjajte 30 minuta ili dok repa ne omekša i počne se raspadati.
Umiješajte supu i sol pa dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu i kuhajte još 15 minuta.
Procijedite i zadržite tekućinu a repu i luk stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Vratite smjesu iz blendera u tavu, umiješajte tekućinu koju ste sačuvali i zagrijte.
Prespite u posude za posluživanje pa u svaku posudu dodajte 2 kašike jogurta i pospite sa nasjeckanim koprom. Poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.