Supa od tikve s celerom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pire od tikve:
800 grama
Pileća supa:
900 mililitara
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Celer:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Lovorov list:
1 list
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vrhnje za kuhanje:
100 mililitara
Instrukcije
U zdjelu dodajte pileću supu i kukuruzni škrob. Miješajte dok se ne otopi.
Prespite supu u pretis lonac.
Dodajte pire i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte luk, celer, lovorov list, papriku, sol i biber.
Kuhajte na manjoj temperaturi dok luk i celer ne omekšaju.
Prespite iz lonca u posudu za supu i ostavite da se malo ohladi.
Dodajte vrhnje za kuhanje i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.