Supa od zelenog graška
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Grašak:
150 grama
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Supa od povrća:
500 mililitara
Pavlaka:
100 mililitara
Vermut:
3/2 kasika
Margarin:
1 kašika
Metvica:
1 komad
Sok od limuna:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U loncu zagrijte margarin.
Dodajte bijeli i crveni luk pa ostavite da pirja.
Dodajte grašak i supu.
Kada prokuha sve dobro izmješajte.
Dodajte pavlaku, vermunt i sok od limuna.
Začinite sa soli i biberom pa sve izmiješajte još jednom sa el. mikserom.
Skinite i pospite s nasjeckanom mentom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.