Supa s pečenim krompirom
Sastojci
Instrukcije
Ispecite krompire i ostavite da se ohlade. Prepolovite i uz pomoč kašike izdubite unutrašnji dio. Ostavite na stranu.
Rastopite maslo u većoj tavi. Dodajte brašno i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok ne dobijete glatku smjesu, oko 1 minutu.
Postepeno dodajite mlijeko i kuhajte na srednjoj temperaturi.
Umiješajte krompir, sol, biber, 2 kašike zelenog luka i 1 šolju sira.
Kuhajte 5 minute pa dodajte vrhnje.
Skinite s toplote i poslužite sa preostalim lukom, govedinom i sirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.