Supa s graškom i metvicom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1 šolja
Grašak:
3/2 kilogram
Metvica:
1/4 šolje
Supa od povrća:
4 šolje
Mlaćanica:
2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Metvica:
1 komad
Instrukcije
Zagrijte ulje u dubokoj tavi na manjoj temperaturi pa dodajte i propržite luk, dok ne omekša.
Umiješajte grašak, mentu, peršun i supu.
Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu i poklopite djelimično pa kuhajte 20 minuta.
Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Procijedite kako bi odstranili ljusku od graška.
Dodajte mlaćanicu, začinite sa soli i biberom, ostavite da ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.