Supa s mrkvom i narandžom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
30 mililitara
Đumbir:
1 kašičica
Mrkve:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Supa od povrća:
750 mililitara
Sok od narandže:
300 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Narandža:
4 kriške
Instrukcije
U loncu zagrijte ulje.
Dodajte đumbir, mrkvu i luk. Kuhajte dok luk ne omekša.
Dodajte supu i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta ili dok mrkva ne omekša.
Stavite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Vratite u lonac, dodajte sok od narandže i kuhajte još malo ili dok ne dobijete željeni okus.
Začinite sa soli i biberom.
Ukrasite s kriškama narandže i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.