Supa s mrkvom i narandžom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Supa s mrkvom i narandžom

Sastojci

Maslinovo ulje:
30 mililitara
Đumbir:
1 kašičica
Mrkve:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Supa od povrća:
750 mililitara
Sok od narandže:
300 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Narandža:
4 kriške

Instrukcije

  1. U loncu zagrijte ulje.

  2. Dodajte đumbir, mrkvu i luk. Kuhajte dok luk ne omekša.

  3. Dodajte supu i dovedite do ključanja.

  4. Smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta ili dok mrkva ne omekša.

  5. Stavite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  6. Vratite u lonac, dodajte sok od narandže i kuhajte još malo ili dok ne dobijete željeni okus.

  7. Začinite sa soli i biberom.

  8. Ukrasite s kriškama narandže i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.