Supa s pavlakom i jajima
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslo:
2 kašike
Brašno:
1 kašika
Sjemenke kima:
1 kašičica
Voda:
3/2 litar
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Jaja:
5 komada
Pavlaka:
1 šolja
Vinski ocat:
1/4 šolje
Instrukcije
U većem loncu zagrijte maslo i brašno.
Kada brašno dobije smeđu boju dodajte vodu, sol, biber i kim sjemenke. Dovedite do ključanja.
Razbijte jaja i dodajte u supu. Kuhajte dok jaja ne budu tvrdo kuhana.
U posebnoj zdjeli pomiješajte palvaku s octem a zatim napravljenu smjesu umiješajte u supu pa ponovo dovedite supu do ključanja.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.