Supa s repom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
2 kašike
Repa:
2 komada
Voda:
4 šolje
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Jogurt:
Po želji
Instrukcije
U većem loncu zagrijte ulje.
Dodajte crveni luk i pecite dok ne omekša, oko 5 minuta.
Dodajte repu i pecite dodatnih 5 minuta uz konstantno miješanje.
Umiješajte vodu i dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da supa pirja 30 minuta ili dok repa ne omekša.
Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte sok od limuna, sol i poslužite uz jogurt.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.