Supa s umakom od soje
Sastojci
Instrukcije
U veliki lonac stavite pileću osnovu, vodu, đumbir, vino i soja umak.
Zagrijte na srednjoj temperaturi da prokuha.
Dodajte piletinu i kuhajte 8 minuta ili dok se piletina ne skuha.
Uz pomoć viljuške prebacite piletinu u tanjir.
Raskomadajte piletinu pa je pomiješajte u tavu s rezancima.
Kuhajte i miješajte 2 minute ili dok rezanci ne postanu mekani.
Dodajte mrkvu, mahunu, 2 zelena luka i kuhajte 1 minutu ili dok ne omekša.
Prespite u zdjele i poslužite odmah s preostalim zelenim lukom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.