Supa sa paradajzom i pečenim paprikama
Sastojci
Instrukcije
Obložite posudu za pečenje folijom te preko folije poredajte paprike. Pecite u pećnici na srednjoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno okretanje ili dok koža ne postane crna.
Izvadite paprike iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite da ohlade a zatim odstranite sjemenke i ogulite kožu.
U medjuvremenu, zagrijte ulje u tavi i dodajte crveni luk. Pecite dok luk ne omekša a zatim dodajte bijeli luk, vino i supu od povrća. Kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola.
U blender stavite jogurt, sir, pečene paprike i paradajz, ocat, bosiljak i smjesu sa supom i lukom iz tave i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Začinite sa soli, pospite sa bosiljkom i poslužite vruće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.