Supa sa puretinom i bosiljkom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Goveđa supa:
2 šolje
Povrće:
5/2 solja
Konzervisani paradajz:
400 grama
Tjestenina:
3/4 šolje
Bobičasto voće:
3/4 kašičice
Biber:
3/4 kašičice
Kuhana puretina:
5/2 solja
Peršun:
5/2 kasicica
Instrukcije
U veći lonac dodajte supu, paradajz, povrće, tjesteninu, bosiljak i biber.
Dovedite do ključanja a zatim poklopite i ostavite da pirja 7-10 minuta ili dok tjestenina i povrće ne omekšaju.
Umiješajte kuhanu puretinu i peršun pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.