Supa sa špinatom i lećom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Špinat:
450 grama
Leća:
1 šolja
Lovorov list:
2 lista
Maslinovo ulje:
3 kašike
Zeleni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Kumin u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Voda:
Po želji
Instrukcije
U lonac dodajte 4 šolje vode, leću i listove lovora. Kuhajte dok lovor ne omekša.
Zagrijte ulje u tavi i propržite luk, 2 minute.
Dodajte bijeli luk i začine a zatim umiješajte špinat.
Prespite smjesu s špinatom u lonac s lećom. Dodajte još 1/2 l vode i kuhajte dodatnih 15 minuta.
Skinite s toplote i poslužite. (Napomena: umjesto vode možete koristiti supu od povrća.)
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.