Tanko tijesto za pizzu
Sastojci
Instrukcije
Potopiti germu i šećer u mlaku vodu, promiješati i ostaviti da odstoji 8-10 minuta.
U jednu od kuhinjskih posuda pomiješati brašno i sol, dodati smjesu s germom i vodom, pa mijesiti tijesto dok se ne dobije glatka, čvršća smjesa.
Na brašnjavoj površini mijesiti tijesto 2-3 minute i ako je tijesto ljepljivo pospite brašnom ruke ili površinu na kojoj mijesite tijesto, ali ne previše.
Razvaljati tijesto na širinu od 30 cm.
Staviti tijesto u pleh za pečenje premazan uljem, blago uvrnuti rubove tijesta prema unutrašnjosti i dalje posuti tijesto sastojcima po želji.
Pizza se peče 8-10 minuta na 250 °C, dok uvrnuti rubovi tijesta ne dobiju zlatno-smeđu boju
Ovako pripremljeno tijesto bit će tvrđe i hrskavo, a ne mehko i gnjecavo, kao kod većine pizza koje se prave.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.