Teleća plećka s povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Janječa plečka:
800 grama
Mrkve:
2 komada
Peršun:
1 komad
Zeleni luk:
1 glavica
Povrće za supu:
1 pakovanje
Kipuća voda:
1 litar
Crveni luk:
1 glavica
Klinčići:
3 komada
Biber:
2 prstohvata
Krompir:
375 grama
Povrće:
1 kilogram
Peršun:
2 kašičice
Instrukcije
Povežite mrkvu, korijen peršuna i zeleni luk i pričvrstite drvenim štapićem.
U posudu za kuhanje dodajte vodu, meso i sve sastojke osim krompira i povrća.
Kada je meso skuhano, izvadite ga, izrežite na kriške i stavite na vruć tanjir. Čuvajte na toplom mjestu.
Izlijte 500 ml supe od mesa, pa u njoj skuhajte krompir i svezano povrće.
Skuhano povrće i meso pospite peršunom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.