Teleće šnicle sa dimljenim sirom
Sastojci
Instrukcije
Kuhinjskim čekićem istući teleće šnicle.
U posebnoj posudi kombinovati vrhnje, sol i jaje.
Tanke teleće šnicle potopiti prvo u smjesu od vrhnja i jaja, zatim u prezlu, pa ih na zagrijanom ulju, u tavi peći dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Staviti ih u uljem premazan pleh za pečenje, na svaku šniclu staviti izrezane kriške paradajza i ribani dimljeni sir.
Staviti u rernu i peći nekoliko minuta na 150 °C dok se sir ne istopi.
Teleće šnicle poslužiti uz sos od gljiva pripremljen po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.