Teleće šnicle sa jajima i sardinama
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Teleće šnicle:
3 komada
Brašno:
1 kašika
Jaja:
3 komada
Sardine:
3 konzerve
Ulje:
Po želji
Hljeb:
Po želji
Povrće:
Po želji
Instrukcije
Začinite šnicle sa soli i biberom.
Umiješajte ih u brašno i ispecite u tavi na zagrijanom ulju.
Izvadite šnicle u tanjire za posluživanje i preko svake šnicle stavite po jedno ispečeno jaje.
Uz svaku šniclu dodajte i hljeb koji ste ukrasili sa sardinama.
Poslužite uz kuhano povrće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.