Teleće šnicle sa jajima i sardinama

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Teleće šnicle sa jajima i sardinama

Sastojci

Teleće šnicle:
3 komada
Brašno:
1 kašika
Jaja:
3 komada
Sardine:
3 konzerve
Ulje:
Po želji
Hljeb:
Po želji
Povrće:
Po želji

Instrukcije

  1. Začinite šnicle sa soli i biberom.

  2. Umiješajte ih u brašno i ispecite u tavi na zagrijanom ulju.

  3. Izvadite šnicle u tanjire za posluživanje i preko svake šnicle stavite po jedno ispečeno jaje.

  4. Uz svaku šniclu dodajte i hljeb koji ste ukrasili sa sardinama.

  5. Poslužite uz kuhano povrće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.