Teletina na turski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 125 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Teleći odrezak:
1 kilogram
Crveni luk:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Kokosovo brašno:
2 kašike
Timijan:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
1/2 kašičice
Maslinovo ulje:
1/2 šolje
Paradajz:
2 komada
Bijelo vino:
1 šolja
Kuhana riža:
Po želji
Instrukcije
U tavi propržite luk, kokos, timijan, sol, biber i bijeli luk. Ostavite da odstoji 2 sata.
Zagrijte ulje u loncu, dodajte propržene začine, meso, vino i paradajz.
Poklopite i kuhajte 120 minuta ili dok meso ne omekša.
Skinite sa vatre i poslužite uz rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.