Tikvice s parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Tikvice:
2 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Sos za špagete:
350 mililitara
Parmezan:
250 grama
Instrukcije
Zagrijte rernu na 165 °C
U većoj posudi kuhajte tikvice dok ne omekšaju, a zatim ih procijedite.
U međuvremenu, u tavi na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
Pomiješajte tikvice i luk i stavite u vatrostalnu posudu.
Prelijte sos za špagete preko tikvica i dobro izmiješajte.
Pospite parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.