Tikvice s parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Tikvice s parmezanom

Sastojci

Tikvice:
2 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Sos za špagete:
350 mililitara
Parmezan:
250 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 165 °C

  2. U većoj posudi kuhajte tikvice dok ne omekšaju, a zatim ih procijedite.

  3. U međuvremenu, u tavi na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.

  4. Pomiješajte tikvice i luk i stavite u vatrostalnu posudu.

  5. Prelijte sos za špagete preko tikvica i dobro izmiješajte.

  6. Pospite parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.