Tjestenina u kremastom sosu od govedine i gljiva
Sastojci
Instrukcije
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu.
Maslac istopite u većoj šerpi, dodajte bijeli i crveni luk i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minutu.
Umiješajte gljive i nastavite kuhati još 2 minute.
Dodajte govedinu i kuhajte nekoliko minuta, pa dodajte temeljac, 70 ml vode i limunov sok.
Ostavite da kuha.
U međuvremenu, u manjoj posudi izmiksajte brašno sa hladnom vodom (2-3 kašike vode).
Smanjite temperaturu.
Postepeno dodajite smjesu od brašna u šerpu, uz konstantno miješanje.
Poklopite šerpu i nastavite kuhanje još nekoliko minuta.
Skinite s vatre, malo ohladite i umiješajte kiselo vrhnje.
Poslužite sa pripremljenom tjesteninom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.