Tjestenina s artičokama i bademima
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Tjestenina:
3/4 šolje
Artičoke:
6 komada
Prženi bademi:
2 kašike
Parmezan:
2 kašike
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
2 kašike
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite i isperite hladnom vodom.
U zdjelu stavite artičoke, bademe, parmezan i maslinovo ulje.
Dodajte kuhanu tjesteninu, promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.