Tjestenina s brokulama i kobasicom
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.
Pred kraj kuhanja dodajte brokule i kuhajte još 2 minute, a zatim ocijedite i sačuvajte 2 kašike vode.
Zagrijte ulje u tavi, propržite luk i sjemenke komorača.
Umiješajte papriku i narezanu kobasicu pa pecite dok kobasice ne dobije zlatnu boju.
Pomiješajte prženu kobasicu s kuhanom tjesteniniom i brokulama.
Dodajte 2 kašike vode koje ste sačuvali, promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.