Tjestenina s cvjetačom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Tjestenina s cvjetačom

Sastojci

Tjestenina:
340 grama
Cvjetača:
1 glavica
Maslinovo ulje:
3 kašike
Integralna prezla:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Cheddar sir:
75 grama
Peršun:
1 šolja
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhajte integralnu tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama dok ne postane mekana. Ocijedite tjesteninu, pri čemu sačuvajte 1 šolju vode.

  2. U međuvremenu, skuhajte cvjetaču na pari dok ne omekša. Stavite sa strane.

  3. Dodajte 1 kašičicu ulja u tavu i prepržite integralnu prezlu, pazeći da ne zagori. Stavite sa strane.

  4. Dodajte kuhanu cvjetaču i dobro promiješajte sa lukom, zatim prepržite na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđa.

  5. Pomiješajte tjesteninu sa peršunom, sirom, cvjetačom, 1 šolje sačuvane vode od tjestenine (dodajte više ako je potrebno) i začinite solju i biberom po ukusu.

  6. Preko pospite proprženim prezlama i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.