Tjestenina s cvjetačom
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte integralnu tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama dok ne postane mekana. Ocijedite tjesteninu, pri čemu sačuvajte 1 šolju vode.
U međuvremenu, skuhajte cvjetaču na pari dok ne omekša. Stavite sa strane.
Dodajte 1 kašičicu ulja u tavu i prepržite integralnu prezlu, pazeći da ne zagori. Stavite sa strane.
Dodajte kuhanu cvjetaču i dobro promiješajte sa lukom, zatim prepržite na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđa.
Pomiješajte tjesteninu sa peršunom, sirom, cvjetačom, 1 šolje sačuvane vode od tjestenine (dodajte više ako je potrebno) i začinite solju i biberom po ukusu.
Preko pospite proprženim prezlama i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.