Tjestenina sa brzim umakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Tjestenina:
200 grama
Krem sir:
100 grama
Mlijeko:
1/2 šolje
Peršun:
2 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Zeleni luk:
1 glavica
Parmezan:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U većoj tavi, na srednjoj temperaturi rastopite krem sir i zagrijte mlijeko.
Dodajte peršun, zeleni luk, bijeli luk, sol, biber i ostavite da pirja 2-3 minute.
Umiješajte parmezan i tjesteninu pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.