Tjestenina sa mljevenim mesom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Tjestenina sa mljevenim mesom i sirom

Sastojci

Makaroni:
600 grama
Maslac:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Mljevena govedina:
600 grama
Crveni luk:
1 glavica
Supa od paradajza:
700 mililitara
Mlijeko:
125 mililitara
Biber:
1/4 kašičice
Bosiljak:
1/2 kašičice
Cheddar sir:
350 grama

Instrukcije

  1. Makarone skuhajte po uputstvu s ambalaže.

  2. U tavi, na istopljenom maslacu propržite luk, zatim dodajte mljevenu govedinu i začine, pa pržite dok ne dobije smeđkastu boju.

  3. Procijedite masnoću, pa u meso dodajte supu, mlijeko, biber i bosiljak.

  4. U vatrostalnu posudu stavite makarone, zatim meso, a na kraju i ribani sir.

  5. Stavite u rernu zagrijanu na 200 °C i pecite 15-20 minuta

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.