Tjestenina sa mljevenim mesom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Makaroni:
600 grama
Maslac:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Mljevena govedina:
600 grama
Crveni luk:
1 glavica
Supa od paradajza:
700 mililitara
Mlijeko:
125 mililitara
Biber:
1/4 kašičice
Bosiljak:
1/2 kašičice
Cheddar sir:
350 grama
Instrukcije
Makarone skuhajte po uputstvu s ambalaže.
U tavi, na istopljenom maslacu propržite luk, zatim dodajte mljevenu govedinu i začine, pa pržite dok ne dobije smeđkastu boju.
Procijedite masnoću, pa u meso dodajte supu, mlijeko, biber i bosiljak.
U vatrostalnu posudu stavite makarone, zatim meso, a na kraju i ribani sir.
Stavite u rernu zagrijanu na 200 °C i pecite 15-20 minuta
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.