Tjestenina sa prženim karfiolom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Tjestenina sa prženim karfiolom

Sastojci

Karfiol:
1 glavica
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
5 češanja
Maslinovo ulje:
60 mililitara
Bijeli hljeb:
4 kriške
Makaroni:
300 grama
Parmezan:
70 grama
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi zagrijte 2 kašike ulja, pa dodajte isjeckani bijeli i crveni luk, karfiol izrezan na cvjetove, sol i biber.

  2. Pržite u tavi oko 20 minuta, dok ne omekša i dobije smeđkastu boju.

  3. U međuvremenu, u procesoru za hranu izmiksajte hljeb pomiješan sa 2 kašike ulja.

  4. Kada se pretvori u mrvice, rasporedite na pleh i pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta.

  5. Tjesteninu skuhajte u ključaloj, slanoj vodi, a zatim ju procijedite.

  6. Sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuhala tjestenina.

  7. U tjesteninu dodajte prženi karfiol, parmezan i peršun.

  8. Sve izmiješajte, pa dodajte i sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

  9. Pri posluživanju tjesteninu pospite hljebnim mrvicama i parmezanom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.