Tjestenina sa prženim karfiolom
Sastojci
Instrukcije
U tavi zagrijte 2 kašike ulja, pa dodajte isjeckani bijeli i crveni luk, karfiol izrezan na cvjetove, sol i biber.
Pržite u tavi oko 20 minuta, dok ne omekša i dobije smeđkastu boju.
U međuvremenu, u procesoru za hranu izmiksajte hljeb pomiješan sa 2 kašike ulja.
Kada se pretvori u mrvice, rasporedite na pleh i pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta.
Tjesteninu skuhajte u ključaloj, slanoj vodi, a zatim ju procijedite.
Sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuhala tjestenina.
U tjesteninu dodajte prženi karfiol, parmezan i peršun.
Sve izmiješajte, pa dodajte i sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
Pri posluživanju tjesteninu pospite hljebnim mrvicama i parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.