Tjestenina sa ribljim filetima
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
3 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Peršun:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašike
Voda:
1/4 šolje
Paradajz:
3 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Tjestenina:
200 grama
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju propržiti luk.
Dodati filete, peršun i bosiljak, pa peći još 2 minute uz povremeno miješanje.
Umiješati vodu, paradajz, sol i biber, pa pirjati 4-5 minuta.
Tjesteninu skuhati u skladu s uputstvom na ambalaži i umiješati u pripremljenu smjesu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.