Tjestenina sa špinatom i paradajzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Tjestenina:
450 grama
Špinat:
450 grama
Crveni luk:
1 glavica
Konzervisani paradajz:
400 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1 kašika
Feta sir:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte dok luk ne omekša.
Dodajte paradajz i pirjajte još 10 minuta a zatim umiješajte špinat.
Dodajte kuhanu tjesteninu, začinite sa soli i biberom i sve promiješajte.
Pospite sa sirom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.