Tjestenina sa špinatom i tunjevinom
Sastojci
Instrukcije
Na zagrijanom ulju propržite luk, pa dodajte brašno i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje. Postepeno dodajite mlijeko i kuhajte dok se smjesa blago ne zgusne, oko 3 minute. Dodajte sol i biber, pa ostaviet da se smjesa blago ohladi.
Parmezan, vegetu i pahuljice paprike izmiksasjte u procesoru za hranu.
Pola te mješavine pomiješajte sa špinatom, tunjevinom i pola pripremljenog sosa.
Svaku školjku napunite sa 2 kašike ove smjese, pa ih poredajte u pleh za pečenje.
Prelijte ih preostalim sosom i mješavinom parmezana i drugih sastojaka.
Pecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.