Tjestenina sa susamom i piletinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Makaroni:
350 grama
Ulje:
125 mililitara
Soja sos:
80 mililitara
Rižin ocat:
80 mililitara
Susamovo ulje:
1 kašičica
Šećer:
3 kašike
Mljeveni đumbir:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Kuhana pileća prsa:
800 grama
Korijander:
80 grama
Mladi luk:
80 grama
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju ispržite sjemenke susama.
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu, a ztaim ju procijedite i isperite pod hladnom vodom.
U posudici s poklopcem sjedinite ulje, soja sos, ocat, susamovo ulje, šećer, sjemenke susama, đumbir i biber, pa dobro protresite.
Prelijte preljev preko tjestenine, dodajte skuhanu izrezanu piletinu, korijander i mladi luk, pa sve izmiješajte.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.