Tjestenina u neodoljivom umaku od piletine i gljiva
Sastojci
Instrukcije
U šerpi, na umjerenoj temperaturi zagrijati limunov sok i vodu.
Kada tečnost proključa dodati pavlaku i kuhati 3 do 4 minute, dok se smjesa ne zgusne.
Polahko umiješati maslac, dodat sol i biber, pa ostaviti na stranu.
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
Zagrijati kašikicu ulja i 2 kašikice maslaca u većoj tavi.
Uvaljati piletinu u brašno pomiješano sa malo soli i bibera, pa peći na zagrijanom ulju i maslacu, dok ne dobije smeđkastu boju s obje strane.
Izvaditi piletinu iz tave, pa dodati pancetu, gljive i artičoke.
Nakon što se ova mješavina skuha, ponovo dodati piletinu u tavu i ½ sosa od maslaca i limuna.
Pri posluživanju staviti na svaki tanjir skuhanu tjesteninu, preliti mješavinom od piletine i svakoj porciji dodati malo preostalog sosa od maslaca i limuna.
Jelo dekorisati svježim listovima peršuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.