Tjestenina u umaku od dimljenog lososa

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Tjestenina u umaku od dimljenog lososa

Sastojci

Tjestenina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Vrhnje za kuhanje:
200 mililitara
Dimljeni losos:
250 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Tjesteninu skuhati prema uputstvu s vrećice.

  2. Losos izrezati na manje komade.

  3. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati losos, biber i sol.

  4. Umiješati i vrhnje za kuhanje, pa smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi 5-6 minuta.

  5. Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.