Tjestenina u umaku od dimljenog lososa
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Tjestenina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Vrhnje za kuhanje:
200 mililitara
Dimljeni losos:
250 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Tjesteninu skuhati prema uputstvu s vrećice.
Losos izrezati na manje komade.
Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati losos, biber i sol.
Umiješati i vrhnje za kuhanje, pa smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi 5-6 minuta.
Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.