Tjestenina u umaku od pinjola
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Vrhnje za kuhanje:
1 šolja
Maslo:
1/4 šolje
Bijelo vino:
1/4 šolje
Propržene pinjole:
1/4 šolje
Kopar:
1 kašika
Sol:
1 prstohvat
Biber:
1 prstohvat
Tjestenina:
200 grama
Brašno:
1/4 šolje
Instrukcije
Rastopite maslo u loncu na srednjoj temperaturi.
Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Postepeno dodajite vrhnje i bijelo vino, uz konstantno miješanje.
Dodajte kopar, pinjole, sol i biber i nastavite miješanje dok ne dobijete kremast umak.
Skuhajte tjesteninu.
Prelijte umak preko testenine i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.