Topla špinat salata sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Biljno ulje:
2 kašike
Luk:
2 kašike
Ocat od malina:
2 kašike
Maline:
250 grama
Med:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Špinat:
200 grama
Kozji sir:
50 grama
Instrukcije
Zagrijte ulje u manjem loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i kuhajte dok luk ne omekša, 3-4 minute.
Dodajte ocat, med i pola malina. Povećajte temperaturu, začinite sa soli i biberom i kuhajte još 5 minuta.
Stavite špinat u posudu za posluživanje pa prelijte s napravljenim dressingom.
Pospite sa sirom i preostalim malinama pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.