Toplo kuhano vino
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Suho crno vino:
1/2 šolje
Šećer:
225 grama
Smokve:
3 komada
Granny Smith jabuka:
1 komad
Narandža:
1 komad
Cimet:
1 komad
Vanilla štapić:
1 komad
Bijeli luk:
3 komada
Rakija:
5 kašika
Instrukcije
Dodajte vino, šećer, smokve, jabuke, narandže, cimet, vanilla štapiće i bijeli luk u veliku posudu za kuhanje na većoj temperaturi.
Lagano dok ključa promiješajte. Kuhajte 12 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
Skinite s toplote, dodajte rakiju i pokrijte. Ostavite 10 minuta dok ne dobije aromu.
Procijedite i naspite u čaše za posluživanje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.