Toplo kuhano vino

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Toplo kuhano vino

Sastojci

Suho crno vino:
1/2 šolje
Šećer:
225 grama
Smokve:
3 komada
Granny Smith jabuka:
1 komad
Narandža:
1 komad
Cimet:
1 komad
Vanilla štapić:
1 komad
Bijeli luk:
3 komada
Rakija:
5 kašika

Instrukcije

  1. Dodajte vino, šećer, smokve, jabuke, narandže, cimet, vanilla štapiće i bijeli luk u veliku posudu za kuhanje na većoj temperaturi.

  2. Lagano dok ključa promiješajte. Kuhajte 12 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.

  3. Skinite s toplote, dodajte rakiju i pokrijte. Ostavite 10 minuta dok ne dobije aromu.

  4. Procijedite i naspite u čaše za posluživanje.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.