Torta od kikirikija
Sastojci
Instrukcije
Brašno, prašak za pecivo i sol sjedinite u jednoj od vaših posuda za kuhanje.
U posebnoj posudi umutite šećer, 100 gr maslaca i 100 gr kikiriki maslaca.
Dodajite jedno po jedno jaje u smjesu od maslaca uz konstantno miksanje.
Naizmjenično dodajite brašno i 160 ml mlijeka, pa mutite dok se ne dobije ujednačena smjesa.
Rasporedite smjesu u dva okrugla pleha za pečenje, pa pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 °C.
U međuvremenu napravite fil.
Umutite 170 gr kikiriki maslaca sa 240 gr kremastog sira, 200 gr šećera u prahu i 60 ml mlijeka.
Ohlađene kore stavite jednu preko druge, a između njih premažite jedan dio fila.
Drugu koru premažite preostalim filom.
Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa nekoliko kockica izlomljene čokolade i kikirikijem.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.