Torta od kokosa

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 30 minuta
Torta od kokosa

Sastojci

Jaja:
8 komada
Šećer:
500 grama
Kokos:
250 grama
Margarin:
200 grama
Brašno:
6 kašika
Limun:
1/2 komada
Šlag krema od vanilije:
1 pakovanje

Instrukcije

  1. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.

  2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera (250 gr) pa iscijediti sok od ½ limuna.

  3. U ovu smjesu dodati kokosovo brašno (200 gr) i polahko umiješati.

  4. Smjesu podijeliti na tri dijela i svaku koru peći po 20 minuta na 180° C.

  5. Sjediniti žumanjke sa 250 gr šećera i miješati na pari dok se smjesa ne zgusne.

  6. Kada se ohladi, u ovu smjesu dodati 200 gr margarina i umutiti mikserom.

  7. Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.

  8. Kada se ispečene kore ohlade, redati ih jednu na drugu, a između njih premazati fil s margarinom i jajima.

  9. Cijelu tortu premazati šlag kremom od vanilije i posuti preostalim kokosovim brašnom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.