Torta od kokosa
Sastojci
Instrukcije
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Posebno umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera (250 gr) pa iscijediti sok od ½ limuna.
U ovu smjesu dodati kokosovo brašno (200 gr) i polahko umiješati.
Smjesu podijeliti na tri dijela i svaku koru peći po 20 minuta na 180° C.
Sjediniti žumanjke sa 250 gr šećera i miješati na pari dok se smjesa ne zgusne.
Kada se ohladi, u ovu smjesu dodati 200 gr margarina i umutiti mikserom.
Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.
Kada se ispečene kore ohlade, redati ih jednu na drugu, a između njih premazati fil s margarinom i jajima.
Cijelu tortu premazati šlag kremom od vanilije i posuti preostalim kokosovim brašnom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.