Torta od kokosovog brašna
Sastojci
Instrukcije
Mikserom umutiti maslac sa 1.5 šoljom šećera.
Dodati cijela jaja, zatim žumanjke, jedno po jedno, uz neprestano mućenje.
Umiješati i vaniliju.
U posebnoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol.
1/3 ove mješavine dodati u smjesu od maslaca, zatim umiješati pola pripremljenog mlijeka i mutiti dok se ne izjednači smjesa.
Dodati drugu trećinu brašna, preostalo mlijeko i umutiti smjesu.
Umiješati 1.5 šolju kokosovog brašna.
Ujednačenu smjesu podijeliti na dva jednaka dijela i staviti u dva okrugla pleha za pečenje premazana maslacem.
Kore peći u rerni zagrijanoj na 250 °C 30 minuta.
Kada se ispeku, svaku koru podijeliti na dva dijela, kako bi se dobila 4 sloja.
Umutiti šlag pjene po uputstvu s vrećice.
Kore redati jednu preko druge, a između svake premazati šlag pjenu.
Ukrasiti kokosovim brašnom i ostaviti u frižider da se ohladi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.