Torta sa ananasom
Služi: 1 osobuPriprema: 40 minuta
Sastojci
Ananas:
1 konzerva
Šlag krem:
2 pakovanja
Pavlaka:
250 mililitara
Želatin:
25 grama
Šećer:
200 grama
Šlag:
180 grama
Piškote:
4 pakovanja
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte pavlaku i šećer a želatin stavite u vruću vodu da se rastopi.
U drugoj zdjeli umutite šlag.
Pomiješajte pavlaku i krem šlag. Dodajite želatin uz konstantno miješanje el. mikserom.
Stavite piškote da se natope u soku od ananasa.
Pravite tortu tako što redate prvo smjesu s pavlakom, zatim ananas, opet smjesu i na kraju natopljene piškote.
Premažite s šlagom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.