Torta sa čokoladnim bananicama
Sastojci
Instrukcije
Mikserom umutite 3 jaja sa 6 kašika šećera, zatim dodajte 6 kašika mlijeka, 6 kašika ulja, 12 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
Sve umutite, a zatim smjesu prelijte u okrugli pleh obložen papirom za pečenje.
Koru pecite 15-ak minuta na 200°C.
Na isti način napravite još jednu koru, samo umanjite za jednu kašiku brašno i dodajte 1 kašiku kakaoa.
U međuvremenu napravite fil.
2 praška za puding pomiješajte sa 6 kašika šećera i malo mlijeka.
Kada dobijete glatku smjesu prelijte je u mlijeko (1/2 l) koje ključa i miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete, glatku, gustu masu.
Kada se potpuno ohladi, u puding dodajte 150 gr margarina i 5 čokoladnih bananica, prethodno isjeckanih.
Izdvojite 4 kašike fila, ostavite u drugu posudu, pa dodajte 3 reda istopljene čokolade.
Žutu koru premažite jednim dijelom fila, preklopite crnom korom, pa cijelu tortu premažite filom u koji ste dodali istopljenu čokoladu.
Napravite čokoladnu glazuru i premažite gornji dio torte.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.