Torta sa čokoladnim preljevom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Torta sa čokoladnim preljevom

Sastojci

Čokoladni mix za pravljenje torte:
370 grama
Jaja:
2 komada
Maslac:
20 grama
Mlijeko:
3 šoljice
Trešnje:
100 grama
Kokos:
3/4 grama
Crna čokolada:
200 grama
Vrhnje:
1/4 šoljice

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za pečenje torte (65 cm visine, 20 cm baze) obložite papirom za pečenje. Stavite čokoladni mix u veliku zdjelu. Dodajte jaja, maslac i mlijeko pa mutite uz pomoć el. miksera 4 minute dok smjesa ne bude blijedo kremasta. Dodajte trešnje i 1/3 kokosa.

  2. Stavite u pripremljen kalup i pecite 45-50 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

  3. U međuvremenu, napravite čokoladni preljev. Stavite čokoladu i vrhnje u mikrovalnu posudu a zatim u mikrovalnu peć, povećajte temperaturu na 100. Zagrijavajte 1 do 2 minute tako da miješate svakih 30 sec. Kad ste dobili glatku smjesu, ostavite je u frižider 30 minuta.

  4. Premažite kolač sa napravljenom smjesom a sa strane ravnomijerno pospite kokosom. Ostavite 15 minuta i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.