Torta sa jaffa keksom i piškotama
Sastojci
Instrukcije
U jednoj posudi mikserom umutite 6 kašika šećera i 6 jaja.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje, kakao i mljevene orahe, pa izjednačite smjesu.
Prelijte u četvrtasti pleh dimenzija 24x40 cm i pecite u rerni na 200°C 20-ak minuta.
U posebnoj posudi pomiješajte 400 gr šećera, gustin i pudding.
Dodajte malo mlijeka, kako biste dobili glatku masu, bez grudvica.
Ovu smjesu prelijte u ključalo mlijeko.
Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu i ujednačenu masu.
Kada se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite.
Kremu podijelite na 3 jednaka dijela.
U jedan stavite mljeveni keks, u drugi istopljenu čokoladu, a treći ostavite kakav jeste.
Koru malo poprskajte fantom, pa je premažite kremom sa keksom.
Preko nje složite jaffa kekse (čokoladni dio okrenite prema dolje), koje ste prethodno malo potopili u mlijeko.
Preko jaffe premažite fil sa čokoladom, a zatim složite piškote malo potopljene u fantu.
Preko piškota premažite žutu kremu.
Tortu premažite umućenim šlagom ili slatkim vrhnjem
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.