Torta sa okusom čokolade
Sastojci
Instrukcije
U manjoj posudi pomiješajte 120 gr kakao i 180 ml proključale vode.
U drugoj posudi sjedinite kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
Mikserom kremasto umutite 113 gr margarina i 500 gr šećera.
Ovoj mješavini dodajte brašno, mješavinu kakaoa i vode, pa kiselo vrhnje.
Mutite dok se ne pretvori u pjenastu smjesu.
Bjelanjke umutite u čvrstu masu, pa u prethodno umućenu smjesu umiješajte i njih sa 1.5 kašikicom vanilla ekstrakta.
Prelijte smjesu u pleh dimenzija 22x33 cm premazan uljem i pecite 50 minuta na 150 °C.
6 kašika margarina pjenasto umutite mikserom, pa naizmjenično dodajite 75 gr kakaoa, 400 gr šećera u prahu i 120 ml mlijeka.
Konstantno mutite dok ne dobijete željenu masu.
Koru prerežite na dva dijela oštrim nožem ili koncem, pa oba dijela uzduž prepolovite.
Redajte koru, fil, koru,fil,do isteka materijala.
Po želji dekorišite tortu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.